Mayonnaise med valgfrie krydderier



Vi benytter altid en Bamix (stavblænder med en special pisker til mayo) og et 400 gram honningglas, så passer målene wink



INGREDIENSER




  • 1 æggeblomme og halv æggehvide

  • Dijonsennep - 1 god tsk.

  • Citronsaft - 1 tsk.

  • Vine- eller æblecidereddike - 1 spk.

  • Salt, peber og hvad du ellers syntes din mayo skal smage af.

  • Rapsolie eller mild oliven olie ca 3 dl (1,5 cm fra kanten i honningglasset.



TO-DO



Start med at skolde ægget, og slå derefter blommen og den halve hvide ud i mayo glasset.



Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og til sidst olien.



Nu "blendes" med Bamix'en, først i korte puls på et sekundt 4 - 5 gange, indtil du kan se mayoen begynder at binde sammen i bunden. Når den begynder at binde, blendes igenem, indtil alt olie er optaget i mayo'en, og den har en fin konsistens.



TIPS



Mayonnaiser med en god smagsoplevelse, er den der er tilpasset maden. Fx. er karrymayo rigtig god til æg. Hvidløgsmayo er en perfekt ledsager i madpakken til pålæg. En chili mayo til skaldyr .... ja næsten alt. Friske krydderurter er også altid godt.



Da der ikke er konserveringsmidler af nogen art tilsat, er vores erfaring med holdbarhed 7-10 dage i køleskab.


 

Lene Hansen & Claus Dahl   -   Phone: +45 4015 4843   -   mail Mail  clausdahl@mail.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk