Mayonnaise med valgfrie krydderier
Vi benytter altid en Bamix (stavblænder med en special pisker til mayo) og et 400 gram honningglas, så passer målene
INGREDIENSER
TO-DO
Start med at skolde ægget, og slå derefter blommen og den halve hvide ud i mayo glasset.
Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og til sidst olien.
Nu "blendes" med Bamix'en, først i korte puls på et sekundt 4 - 5 gange, indtil du kan se mayoen begynder at binde sammen i bunden. Når den begynder at binde, blendes igenem, indtil alt olie er optaget i mayo'en, og den har en fin konsistens.
TIPS
Mayonnaiser med en god smagsoplevelse, er den der er tilpasset maden. Fx. er karrymayo rigtig god til æg. Hvidløgsmayo er en perfekt ledsager i madpakken til pålæg. En chili mayo til skaldyr .... ja næsten alt. Friske krydderurter er også altid godt.
Da der ikke er konserveringsmidler af nogen art tilsat, er vores erfaring med holdbarhed 7-10 dage i køleskab.