Solbærrom



Hjemmelavet solbærrom er noget af det bedste på kolde våde dage, hvor du har lidt kriller i halsen og lignende. I de situationer er det fantastisk sammen med varmt vand eller te.

Men naturligvis - og det er jo hele meningen - så har du en 'hjemmelavet' form for dessertvin, der kan nydes som den er eller sammen ned fx. dessert som pandekager med is. Når nu is er på tale, så kom lidt isterninger i et glas sammen med solbærrom, og lad det køle lidt. Det er ik' så ringe  smiley

Det skal du bruge



*  1 del rom .... fint med den helt billige af slagsen, jeg bruger gerne brun rom.

*  1 del solbær

*  1/2 del rørsukker



Sådan gør du

Put de rengjorte solbær - fri for stilke - i en beholder af passende størrelse,. D.v.s. en størrelse, hvor det hele kan være i, og gerne med låg, eller mulighed for at afdække. Dette da det bliver hjemmet for mixturen de næste 20-30 dage.

Herefter "råmos" solbærrene så de er åbne, og derved kan afgive smag og saft. Det kan du gøre ved at mose dem med en grydeske o.l. Jeg er nu begyndt at bruge min Bamix med blender kniv, men vær her lidt forsigtig.

Tilsæt herefter rom og rørsukker, og rør det hele godt sammen.

Det skal nu stå og trække en 20-30 dage. Du skal hver dag besøge mixturen, og røre lidt heri. Der er her en mulighed for, at der kunne falde en lille smagsprøve af i ny og næ.

Når nu alt sukkeret er opløst, og der er gået passende med dage, og du er tilfreds, så skal mixturen igennem en si eller måske to stk. Først en grov, og derefter en fin. Jo bedre det bliver siet, jo mere klar bliver din solbærrom. OBS det gør ikke noger der er lidt bundfald med, det er jo sunde varer, men det ser lidt bedre ud uden, når det kommer i et glas.

Herefter retur med din hjemmelavet solbærrom på rene flasker, og den er klar til brug.



Restproduktet 

De solbær og bærkød du nu har tilbage, har den mest fantastiske romsmag, da en del rom/alkohol, har valgt at blive en del heraf.

Smid det for guds skyld ikke væk - kan fx. benyttes til:



*  Marmelade/syltetøj

*  Rom/solbær is

*  Et produkt i desserter



og du finder sikkert andre gode ideer.

PS. Restproduktet kan meget fint opbevares i længere tid i en syltetøjskrukke i køleskabet inden brug. Der er allerede et godt konserveringsmiddel heri yes


Piratrom - 2020 mixturen er sat i gang

 

Lene Hansen & Claus Dahl   -   Phone: +45 4015 4843   -   mail Mail  clausdahl@mail.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk